Grönt Kort Junior

Från 2020 kommer vi att införa Golfäventyret på Skaftö

 

Med hjälp av Golfäventyret kan barnen utvecklas steg för steg i golfen, genom att levla när de klarat av en bana och tillhörande utmaningar. Utvecklingen sker med en nivå i taget och tillslut kommer barnen att ha levlat från de enklaste övningarna till de lite svårare och från 30-banan till spel på stora banan med hcp. I golfäventyret är spelet i centrum och vi fokuserar på personbästa och att varje barn utvecklas i sin egen takt.

Barn som är med och tränar i någon av våra grupper kommer att få ett häfte med Golfäventyret. Häftet hjälper dig att ha kul och bli bättre på golf. Tränar du mycket och ofta går du snabbt till nästa level och kan snart spela på stora banan. När du klarat en level ber du en person som kan vara förälder, tränare eller ledare att sätta sin signatur i häftet.

Golfäventyret kommer att vara en del i våra träningar och det är väldigt viktigt att man som förälder är med och hjälper barnen att ta sig igenom häftet för att ta sitt Gröna Kort.

Steg 1 = 30 Bana

Här spelar du en bana med tre hål som är mellan 10-30 meter långa. Hålen runt flaggan består av en cirka 2 meter stor och kan byggas var som helst. I häftet och på webben hittar du hur du bygger och spelar 30-banan och olika övningar som passar bra att börja med.

Till 30-banan finns också några ”Klara-utmaningar” och ”Göra-utmaningar”. När du klarat av en utmaning eller spelet på banan bockar du för den utmaningen i häftet.

 

Steg 2 = 50 bana

Nästa steg är 50-banan och de Klara- och Göra-utmaningarna som visas under 50-banan. Här spelar du en bana med sex hål som är mellan 20 och 50 meter långa. Hålet runt flaggan är en ring cirka 1 meter stor och du kan bygga banan var som helst.

När du klarat av en utmaning eller spelet på banan bockar du för den utmaningen i häftet.

 

Steg 3 = 100 Bana

Det tredje steget är 100-banan och de Klara- och Göra-utmaningar som hör till. Här spelar du en bana med nio hål som är mellan 40-100 meter långa på den riktiga banan.

När du klarat av en utmaning eller spelet på banan bockar du för den utmaningen i boken och på webbplatsen.

 

Steg 4 = Spel med hcp

När du klarat de tre första stegen och banorna har du tagit Grönt kort och är redo för att spela från tee 42 och på handikapp 54. Nu ska du kunna de viktigaste reglerna och kunna behärska det som kallas för golfvett. I steg 4 hittar du också Klara och Göra utmaningar att göra och att fortsätta utvecklas som golfspelare.