BDGF Juniortour och Teen Tour First

Juniortävlingar

Att tävla är en naturlig del av idrottandet och distriktets tävlingar har som mål att vara en inkörsport för de juniorer som vill komma ut och träna på att tävla, oavsett om det är med ambition att bli bäst i världen eller om det bara är för att träffa kompisar och prova på att spela nya banor. Målsättningen är att dessa tävlingar ska vara en trygg och rolig start utanför sin egen hemmaklubb. När man sen är redo finns möjlighet att ta sig uppåt både i distriktets olika klasser men också genom SGFs tävlingstrappa för juniorer.

BDGF genomför därför varje år ett antal tävlingar för våra juniorer i distriktet och är ansvariga för tävlingsbestämmelser och viss administration. Respektive arrangerande klubb ansvarar för bana, genomförande och funktionärer.

BDGF Juniortour

För att ge yngre, och mindre rutinerade spelare, möjlighet att få komma ut och spela på nya banor, träffa och spela med barn och ungdomar från andra klubbar och samtidigt träna på att tävla under trygga förhållanden erbjuder även distriktet en juniortour, BDGF Juniortour. Tävlingen kommer att genomföras på samma spelplats som Teen Tour First. Starten för BDGF Juniortour går efter det att sista tävlande i Teen Tour First gått ut.

Tävlingen är öppen för alla juniorer. Junior är man till och med det år man fyller 21. Anmälan görs via Min golf på www.golf.se.

Tävlingsbestämmelser, klassindelning etc för BDGF Juniortour hittar du här –> Tävlingsbestämmelser BDGF Juniortour 2018

Teen Tour First

För att göra Teen Tour till en rolig och utmanande tour där juniorer som tävlar ska hamna på rätt spelnivå, få lagom tufft motstånd och spela på en bana med många andra så är touren indelad i tre nivåer – First, Future och Elite. Dessa nivåer är för de som är 13 år eller äldre och som kommit en bit i sitt tävlande. Teen Tour First ger inga rankingpoäng men de tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till Future nästkommande omgång.

Tävlingsbestämmelser SGF Juniortävlingar

Följande juniortävlingar kommer under BDGF´s ansvar att genomföras i distriktet under 2019 –> Speldata Juniortävlingar BDGF 2020

 

http://bdgf.se/wp/junior-tavling/