Seriespelslagen

Tre DM-medaljer till Skaftö

Marianne Olsson har i många år tagit hem medaljer när DM spelas i vårt distrikt. Nu  var det dags igen, denna gång blev det en av ädlaste valör. Grattis Marianne till guldet i klassen Damer 60.

Elisabeth Stråkander, D75,  har också en bunt medaljer hemma i lådorna. Nu ökade hon innehavet med en silverpeng.

Vår unge pro Marcus Björklund spelade hem en bronsmedalj i yngsta seriespelsligan - ett brons i klassen H 22.

DM spelas sedan många år i samband med den tredje omgången i distriktets seriespel. Denna förändring kom till då man upptäckte att alltför få ställde upp när det ordnades en  speciell DM-tävling. Nu kommer de bästa till start i samtliga åldersgrupper.

Annars är det seriespelet som lockar “elit”-spelarna från sina hemmaklubbar ut i distriktet för att tampas om äran och i flera fall ett trevligt vandringspris.  Fyra omgångar spelas, två på försommaren och två nu i glipan mellan sommar och höst.

Inför sista omgången som spelas kring den 10 september är läget följande för de olika Skaftö-lagen.

Damer 60 kan vinna

För damernas fem lag gäller följande.  D75 ligger 3:a i sin grupp med nio slag till silverplatsen.  D70-damerna spelar i division 2 och har 14 slag till en uppflyttningsplats.  D60  leder sin grupp med 17 slag och D 50 försöker också ta sig från undre divisionen till den högre.

D50-laget hade otur med första omgången som skulle ha spelats på Forsbacka i maj, men fick ställas in på grund av frost !! Damerna har dock vunnit de två mellanomgångarna och spelar i september den sista och den första. De har stora chanser att ta sig upp i division 1.   Samma gäller för D22, som ligger 3-a i division 2, där de två översta lagen går upp.

Herrarna har fler lag

Skaftös herrar deltar med tio lag i seriespelet.  Herrar 80 hade tidigare två lag, men kapten Fleming Brunnhage hade ibland svårt att hitta åtta 80-åringar att skicka iväg så denna säsong är det bara ett lag. Dessa fyra vikingar leder division 2 med 20 slag och bör gå upp i Ettan nästa säsong.

H75-gubbarna ligger 4:a i Division 1 och sist i Division 2 och där lär det nog inte bli några stora förändringar.  H70 har också två lag där Lag 1 ligger 6:a i översta divisionen och Lag 2 ligger 4:a i division 3 - med möjlighet att slå sig in i division 2, dä endast 12 slag skiljer till andraplatsen.

H60 har också två lag med och ligger på 6:e plats i division 1 och sist i division 2.  H50 ligger på 5:e plats i divison 3 och lär inte kunna spela upp sig till nästa division. H40 är 3:a i division 2 med 12 slag till uppflyttning, det kan gå! Och i yngsta gruppen kämpar Marcus B och några andra ungdomar från sin 5:e plats.

AGNETA DIDRIKSON

**********************************