Banguide

Välkommen till en lätt kuperad och naturskön bana med utsikt över klippor och hav. Banan har en teknisk karaktär. Hålen slingrar sig likt torrlagda farleder mellan klipporna. Förstagångsspelaren vet aldrig riktigt vad som väntar bakom hörnet. Banan kräver observation av vindriktning och spel med "silkeshandskar”. Har du inte tämjt vilddjuret i dig kostar det några bergsstudsar. Rakt taktikspelande lönar sig alltså och långtslående kan med fördel reservera drivern till hålen 2, 8, 11, 16 och 18 och dessemellan välja säkrare klubbor.

Vi gör ständigt banförbättringar i det trånga utrymme som banan har till förfogande. 
Vi försöker vara lyhörda och synpunkter från gäster är alltid värdefullt och vi är mycket tacksamma för att få dem direkt på plats eller via e-post alt. telefonsamtal

1

Par
3
Index
12
48
145m
42
131m

1

Par
3
Index
12
48
145m
42
131m

Hålet ser oansenligt ut, men är en tidig utmaning med green välbevakad av bunkrar, vattenhinder till höger samt out of bounds till vänster bakom green.

Fakta om Skaftö Golbana

Golfklubben bildades 1963 med fyra spelbara hål och ett fyrtiotal medlemmar med herrar Arvid Melin, Sigvard Edberg, Gunnar Brinck och Gösta Hedén i spetsen. 1986 övergavs ladan som klubbhus till nuvarande vackra byggnad som en gång tjänat som ålderdomshem. Klubben beslutade sommaren 1999 om tillbyggnad och köksmodernisering. Detta görs för att välkomna allt flera både spel- och matglada medlemmar och greenfeespelare, som även kan hyra rum i klubbhuset.

Skaftö Golfklubb var kanske den enda golfbana i världen med ett hål där en slagen boll dömdes out of bounds om den gick  till höger om en flaggstång som gränsade till kyrkogården – oavsett om den därefter hamnade på fairway i dogleg! Detta är historia nu, men är ändå betecknande för de svårigheter vi haft att skapa arton riktiga golfhål på en så begränsad yta. Banarkitekter: Sköld/Sederholm.

I en svårforcerad terräng – både i form av komplicerade markägarförhållanden och bohuslänsk gnejs blev SkGK en 18-hålsbana 1994. Sju jobbiga år från beslut och mycket dynamit gick åt till färdig bana. Boplatser från järnåldern var det sista banhindret vilket nu är utforskat, återställt och nysått för spel år 2000. Men Skaftö har blivit en av Sveriges mest natursköna golfbanor.

Klubbstämningen är mycket fin mellan olika spelarkategorier och vi har ett naturligt umgänge mellan Skaftöbor och sommarboende medlemmar. Skaftö Golfklubb vill även i framtiden vara känd för ett varmt välkomnande med gott golfkunnande och god mat.

Karaktär

Parkbana

Stimp

-

Grässort

Tee

Fairway

Blandat

Green

Klipphöjder

Tee

08

Fairway

08

Green

05

BANCHEF - Stefan Thoresson

Slope

Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Curabitur blandit tempus porttitor.